23948sdkhjf

Frydenbø Industri etablerer virksomhet i Vesterålen

Frydenbø Industri melder i dag at de etablerer seg i Blokken, samme sted som Blokken Skipsverft AS hadde drift i 123 år – inntil de begjærte oppbud tidligere i år. Den nyoppstartede virksomheten i Blokken blir Frydenbø Industris åttende lokasjon i Norge.

Frydenbø Industri leverte et positivt resultat i koronaåret 2020 og gjør nå alvor av vekstambisjonene sine, med nok en etablering i nord. Fra tidligere har de tre lokasjoner i Finmark, henholdvis i Øksfjord, Havøysund og Alta. Det familieeide konsernet har denne uken styrebesluttet å starte en større virksomhet i bygda Blokken, som ligger i Sortland kommune. 

- Vi merker økende etterspørsel i nord og ser frem til å kunne tilby eksisterende og nye kunder enda bedre tilgjengelighet gjennom den nye etableringen, sier Arne Kristian Vestre, som er leder for Frydenbø Industris virksomhet i nord.

Tidligere eiere blir med 

Frydenbø ønsker å gi den nye virksomheten mulighetene som kommer ved å være en del av et større kompetansemiljø, samtidig som Frydenbø lærer av og viderefører verdiskapningen som Blokken Skipsverft AS har stått for historisk.

- Det var helt naturlig for oss å be de tidligere eierne og femte generasjon i Blokken Skipsverft AS, Anders Stoltz-Rasmussen og Jørgen Rasmussen om å bli med på eiersiden i den nye satsningen. Dette gir oss de beste forutsetninger for å lykkes, sier tredje generasjons eier i Frydenbø Group, Knut Herman Gjøvaag.

Viktig for lokalsamfunnet

Med sin lange historie har Blokken Skipsverft AS vært en viktig arbeidsplass og næringsaktør i Vesterålen. Det var derfor stor skuffelse når selskapet gikk konkurs og folk mistet jobbenene sine tidligere i år.

FORNØYD: Tredje generasjons eier i Frydenbø Group, Knut Herman Gjøvaag, er fornøyd med at Frydenbø etablerer seg i Vesterålen. FOTO: FRYDENBØ

- Vi er veldig glad for at det er akkurat Frydenbø som skal starte opp igjen med skipsvirksomheten i Blokken. De er tydelig på verdier og kultur, noe som er viktig både for kundene og oss, sier Stoltz-Rasmussen.

Både Gjøvaag, Vestre og Åsmund Bjørndal Heen, styreleder i Frydenbø Industri Nord, er tilstede i Blokken denne uken. Frydenbø Industri AS overtar aksjene i eiendomsselskapet Blokken Skipsverft Eiendom AS, som er eierselskapet av eiendommen hvor skipsverftet ligger.

Kilde: Pressemelding fra Frydenbø

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109