23948sdkhjf

To oppdrettsselskap fusjonerer

NTS ASA SalmoNor AS («SalmoNor») har inngått en transaksjonsavtale med sikte på å gjennomføre en fusjon mellom NTS sitt heleide oppdrettsselskap Midt-Norsk Havbruk AS og SalmoNor.

Det går fram av en børsmelding fra selskapene onsdag.

Transaksjonen planlegges finansiert med oppgjør i vederlagsaksjer og kontanter fra NTS. Det fusjonerte selskapet vil hete SalmoNor. SalmoNor er en fullintegrert lakseoppdretter med 10 konsesjoner for oppdrett av laks og med svært god operasjonell og finansiell historikk. Alle SalmoNors lokaliteter ligger i Gamle Nord-Trøndelag med Bindal. SalmoNor er delvis selvforsynt med smolt gjennom datterselskapet SalmoNor Settefisk AS og slakter fisken hos SalmoSea AS som allerede eies sammen med Midt-Norsk Havbruk. SalmoNor omsatte i 2020 for 614 millioner kroner. Fisken selges gjennom det deleide selskapet Seaborn.

NTS vil gjennom Transaksjonen styrke sin posisjon betydelig innenfor oppdrett. Samlet slaktevolum for begge selskapene er forventet til å være rundt 37 000 tonn i 2021 med potensiale til å senere nå 40 000 tonn. Administrerende direktør i NTS, Harry Bøe kommenterer:

- Fusjonen mellom SalmoNor og Midt-Norsk Havbruk styrker NTS’ posisjon innenfor oppdrett og det sammenslåtte selskapet vil være en betydelig aktør og arbeidsgiver i Nærøysund kommune. Vi ser frem til å jobbe sammen med de ansatte i SalmoNor og i felleskap sikre fremtidig verdiskapning i regionen., sier adm. dir. i NTS, Harry Bøe i en kommentar.

Daglig leder i SalmoNor, Vibecke Bondø sier at fusjonen av to sterke og kompetente havbruksselskap som SalmoNor og MNH, vil være en god industriell løsning som utløser betydelige synergier.

- Det sammenslåtte selskapet vil bygge videre rundt ansatte som er i selskapet i dag, og bidra til en videreutvikling av kompetanse og arbeidsplasser. For oss handler dette om å legge til rette for videre bærekraftig vekst og nye arbeidsplasser på kysten. Vi ønsker også i framtiden å være en tydelig samfunnsaktør som bidrar til å bygge livskraftige lokalsamfunn, sier Bondø.

Partene vil snarlig igangsette et arbeid for å utarbeide dokumentasjon for gjennomføring av Transaksjonen. Transaksjonen er betinget at Konkurransetilsynet enten samtykker eller unnlater å forby Transaksjonen. Forutsatt at dette oppfylles, forventes Transaksjonen å bli gjennomført innen utløpet av tredje kvartal 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fiskebåten kantret – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
SE BILDENE: Westcon ferdigstiller revolusjonerende hekktråler
Aker Solutions tildelt Åsgård B Berling «tie-back»
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.331