23948sdkhjf

Milepæl for Ulstein: Kabelleggingsfartøyet «Nexans Aurora» overlevert

Den siste milepælen i byggingen av «Nexans Aurora» ble nådd mandag, da kabelleggingsskipet, flaggskipet i Nexans-flåten, ble levert fra Ulstein Verft.

Det 149,9 meter lange og 31 meter brede fartøyet er spesialisert i transport og installasjon av undersjøiske høyspentkabelsystem og en rekke undersjøiske konstruksjonsoppgaver. «Nexans Aurora» er utstyrt med spesialdesignet utstyr for transport og legging av kabel og umbilical inkludert buntlegging, kabelvern og -spleising.

Fartøyet vil ha ni viktig rolle i Nexans’ forsyning av avanserte undersjøiske høyspentsystem for å støtte elektrifisering, slik som samband mellom land og regioner, fornybare offshore-løsninger og elektrifiseringsløsninger for andre offshore-installasjoner.

Nexans Aurora

CHAMPIS: Det vanket champagne da "Nexans Aurora" ble overlevert mandag. FOTO: ULSTEIN

 Bragd

- Det er en bragd at «Nexans Aurora» er blitt levert på tid til tross for at man samtidig har håndtert covid-19-pandemien, med alle implikasjoner, avgrensninger og forsinkelser innen både produksjon, innkjøp, reiserestriksjoner, karantene og mye mer. Det er en prestasjon at Ulstein har klart å holde covid-19 utenfor verftsområdet gjennom hele prosjektet, kommenterer Ulstein Groups konsernsjef, Cathrine Kristiseter Marti.

 Nexans Aurora

OVERLEVERT: Etter 36 måneder ble kabelleggingsskipet "Nexans Aurora" overlevert Nexans fra Ulstein Verft. FOTO: ULSTEIN

Ulstein Verfts prosjektleder, Hans Karsten Voldsund, understreker at det gode samarbeidet, innsatsviljen og hardt arbeid av alle involverte har vært helt avgjørende for at prosjektet har gått så godt.

 Lettet

Nexans’ prosjektleder, Frode Beyer, sier at han er fornøyd og lettet etter 36 måneder med konstruksjon av fartøyet.

- Dette er ein minneverdig dag for prosjektteamet og for Nexans, og jeg vil takke alle som har bidratt til suksessen i dette prosjektet. Vi ser nå fram til å få «Nexans Aurora» ut i verden for å bidra til Nexans’ ønske om å "elektrifisere framtiden" for en grønnere tilværelse.

Fartøyet blir døpt i en seremoni i Ulsteinvik 8. juni, før «Nexans Aurora» reiser til hjemmehavnen Halden og Nexans’ kompetansesenter for undersjøiske høyspentkabler.

 

 

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081