23948sdkhjf

Ny stor kontrakt – behov for flere industriarbeidere på Notodden

Keytouch Technology har kunder som National Oilwell Varco og Kongsberg Gruppen på kundelisten. Nå har selskapet med hovedkvarter i Horten sikret seg en kontrakt verd over en halv milliard kroner.

Det betyr at selskapet, som har produksjonslokaler på Notodden, nå må se seg om etter flere ansatte. Keytouch Technology mener kontrakten som er inngått med Green Ammo vil gi et sted mellom 30 og 35 nye industriarbeidsplasser på kort tid i Notodden.

Det er avisa Telen som skriver dette.

Avisa skriver at Notodden-bedriften skal produsere en miljøvennlig versjon av «rødfis»-ammunisjon. Dette er noe Forsvaret har brukt i mange år ved opplæring av militært personell som skal skyte. «Rødfis» er ikke skarp ammunisjon. Det Keytouch Technoly skal lage er noe som kalles E-blanks, som er et svært kostnadseffektivt og miljøvennlig system som simulerer bruk av levende ammunisjon.

keytouch notodden

FLERE ANSATTE: Keytouch har produksjonslokaler på Notodden, der man forventer en økning i antall ansatte etter avtalen som er inngått. FOTO: KEYTOUCH

Lokale ringvirkninger

Etter den store kontrakten med Skien-selskapet Green Ammo, en avtale som skal løpe over fem år, vil Notodden-selskapet ha behov for ytterligere ingeniører, arbeidsledere og produksjonsarbeidere. Keytouch Technology tenker seg et sted mellom 30 og 35 nye industriarbeidsplasser på Notodden. Også fordi mange av Keytouch’ lokale leverandører også vil bli positivt berørt av avtalen.

Keytouch og Green Ammo har hatt et samarbeid over lengre tid, og den nye avtalen innebærer at førstnevnte skal støtte Green Ammo med produksjon og logistikk når selskapet starter opp produksjon av systemet.

Selve produksjonen og monteringen av utstyret vil skje i Notodden, og kontrakten vil føre en oppgradering og ny investering i maskinparken.

Styreleder og adm. dir. i Keytouch, Hans Arne Flåto, opplyser til avisa at det nå er flere som har meldt sin interesse for det nye systemet, deriblant USA og flere andre europeiske land.

Keytouch Technology ble etablert i 1988, og har flere større norske og internasjonale aktører på kundelista. Blant disse finner vi SSAB, General Electric, National Oirwell Varco, Kongsberg Gruppen, Siemens og ABB.

 

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093