23948sdkhjf

Enighet om lønn for 5000 ansatte i oljeservice

Torsdag kveld ble det oppnådd enighet i lønnsforhandlingene for 5000 ansatte i oljeservicebedrifter.

Onsdag og torsdag denne uken har det vært forhandlinger mellom Norsk olje og gass og Industri Energi på Oljeserviceavtalen. Parallelt har det vært forhandlinger med Safe på Brønnserviceavtalen. Forbundene har likelydende avtaler.

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør med regulering av lønnssatsene.

Under forhandlingene ble det oppnådd enighet med Industri Energi og Safe om at satsene i lønnsmatrisen økes med 19 500 kroner gjeldende fra 1. juni, inklusiv sokkelkompensasjon og feriepenger. Det inkluderer også tillegget som er avtalt i de sentrale forhandlingene mellom LO og YS og NHO.

Skift/nattillegget økes med 3,50 kroner per time, mens helligdagsgodtgjørelsen heves med 60 kroner.

- Det er viktig å sikre konkurransekraften til leverandørbedriftene. Vi er derfor fornøyde med at det er oppnådd enighet og at oppgjøret ble landet innenfor rammen av frontfaget, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør Arbeidsliv i Norsk olje og gass.

– Vi er fornøyd med å ha oppnådd et resultat som er i tråd med rammen fra frontfaget, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

Følgende bedrifter er omfattet av oljeserviceoppgjøret

I overkant av 5000 ansatte i ulike oljeservicebedrifter (leverandører til oljeselskaper) er omfattet av avtalene:

Schlumberger Norge, Halliburton, Baker Hughes Norge, Oceaneering, Altus Intervention, Weatherford Norge, Aker Solutions (avd Ågotnes), Vetco Gray Scandinavia, Oceaneering Asset Integrity, Subsea 7 Norway, Expro Norway, Franks International, Welltec Oilfield, Cameron Norge, Ramco Norway, PSW Technology, Rely0n Nutec Norway, Enhanced Drilling, IOS Tubular Management, Intertek West Lab, Soiltech Offshore Services, ResQ, Landmark Graphics, Petrotech, Stratum Reservoir Norway, Benor, KCA Deutag Drilling Norge, Speedcast Norway, Altus Intervention Technologies, Nosefo Tau, Nosefo Bergen og TWMA Norge.

Kilde: Norsk olje og gass

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08