23948sdkhjf

Rekord-kvartal for Jotun

Salget av skipsmaling for Jotun fortsetter å øke. Også salget av industrimaling viser god utvikling.

Det viser de ferske tallene for første kvartal for Jotun. Selslakpet omsatte for 7 441 millioner kroner og driftsresultatet ble på 1 469 millioner kroner i årets fire første måneder. Både salget og resultatet er rekordsterkt for første tertial.

Det dekorative segmentet er den sterkeste bidragsyteren til de gode tallene, og da spesielt i Midtøsten og Sørøst-Asia. Samtlige forretningssegmenter rapporterer om salgsvekst  i perioden. Salget av industrimalinger viser god utvikling, der Kina skiller seg spesielt positivt ut. Videre viser salget av pulverlakker god vekst i alle regioner. Mens salget av skipsmalinger også har økt sammenliknet med i fjor, preges salgsutviklingen av lavere nybyggsaktivitet i Korea.

Pandemien

Jotun har fokusert på ansattes sikkerhet og å holde fabrikkene i drift. Jotun har med dette evnet å opprettholde tilfredsstillende servicegrad til kundene. Periodevis nedstengte utsalgssteder har hatt påvirkning på salget i flere land, men sterk salgsvekst i første tertial vitner om forbedrede vilkår i mange av Jotuns viktigste markeder. Tilgang på enkelte råvarer har også vært en utfordring under pandemien. 

Fremtidsutsikter

- Råvareprisene øker kraftig og vi kommer ikke utenom prisøkninger i tiden fremover. Begrenset tilgang på råvarer vil påvirke oss, og vi må være forberedt på lavere marginer, derfor blir vekst og god kostnadskontroll viktig fremover, sier konsernsjef Morten Fon. 

 

Kilde: Pressemelding fra Jotun

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079