23948sdkhjf

Stor modifikasjonskontrakt for HAV Design

Det er bygget over 120 skip med HAV Design. Nå kommer den hittil største kontrakten på redesign, en større ombygging, for å tilpasse skipet til endringer i markedet.

Skipet med HAV-design skal gjennom en betydelig ombygging som også krever redesign og nye detalj tegninger. Det er planlagt at det «nye» skipet skal være klar til drift i første kvartal 2022.

Skipet skal bli flere meter bredere i tillegg til at det skal installeres gangvei, heis og tårn slik at det kan ta flere ulike oppdrag og operere i flere deler av markedet.  Gisle Vinjevoll Thrane, Salgsansvarlig i HAV Design, sier redesign og ombygging av skip er noe de forventer det vil bli mer av.

– Det henger både sammen med deler av markedet som ikke nødvendigvis trenger flere, men bedre skip, og en overordnet tankegang med ønske om mer sirkulærøkonomi og mindre råvarebruk.

Kristian Steinsvik, R&D Manager sier at HAV Design gjennom flere år har drevet systematisk utviklingsarbeid for å skape verktøy og design som innfrir stadig strengere miljøkrav.

– Vi har kompetanse og verktøy til å designe miljøvennlige skip som hjelper kundene våre til økt konkurransekraft og lønnsomhet. Nå tar vi i bruk verktøyene i HAV Ocean Lab med digital tvilling og simulering til også å forbedre og utnytte potensialet i allerede seilende skip.  Med en så lang referanseliste som HAV Design har, og som går så langt tilbake i tid, blir det mange skip av eget design som kan tilpasses endringer i markedet ved hjelp av ny teknologi og ytterligere energieffektivisering. 

I mange av segmentene som HAV Design er inne i forventes det også strenge krav til kutt i både utslipp og energiforbruk i årene som kommer. Det vil blant annet komme i form av økte CO2-avgifter. 

– Disse nye miljøkravene og pålegg om kutt i utslipp gir kundene utfordringer som HAV Design kan løse gjennom ny teknologi og kunnskap om energieffektivitet. Slik øker vi kundenes konkurransekraft og bidrar til å ta næringen gjennom det grønne skiftet. 

Kilde: Pressemelding fra HAV Design

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.102