23948sdkhjf

Her deiser den 85 meter høye høyspentmasten i bakken

Midt i et boligområde ble en 85 meter høy mast sprengt vekk onsdag.

Det var Statens Vegvesen som sto bak sprengningen av denne og en annen stor mast. Mastene må bort når den nye brua mellom Sotra og Bergen skal stå ferdig. Sprengningen av den høyeste masta på 85 falt ned kontroller midt i en boligområde, melder NRK.

BKK mast

SPRENGES 2: Ladningen er akkurat gått av og masten er på vei over ende. FOTO: BKK

Til sammen er det ni høyspentmaster som må vike plassen for den nye brua, og for to av dem ble det altså bruks sprengstoff. Pendlerveien mellom Sotra og Bergen ble stengt i lengre perioder før, under og etter sprengsarbeidet onsdag.

- Vi er lettet og veldig fornøyde. Dette gikk helt etter planen, sa prosjektleder Linda Heibø i BKK Enotek, som har hatt ansvaret for fjerningen av mastene.

De øvrige syv mastene som skal fjernes er lettere å komme til med maskiner. Disse skal tas ned med vinsj og anleggsmaskiner. Noen av dem er nede allerede. Strømkablene på den 3600 meter lange strekningen ble fjernet i forrige uke med 35 sprengladninger.

Statnetts nye strømforbindelse mellom Bergen og Øygarden er etablert i to tunneler på begge siden av broen av BKK Nett, samt i en kabelgate under Sotrabroen.

NRKs nettsider kan du se video av sprengningen av høyspentmasten.

For noen dager siden ble strømkablene kappet ved hjelp av 35 sprengladninger.

Naboer som bodde i nærheten måtte bruke hørselvern under onsdagens spregninger.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078