23948sdkhjf

Aker Solutions sikret seg storkontrakt i Nordsjøen

I samarbeid med Siemens Energy har Aker Solutions sikret seg en stor kontrakt verd milliarder til et offshore vindenergiprosjekt i Nordsjøen.

Kontrakten går ut på å være leverandør til vindenergiprosjektet East Anglia Three i Nordsjøen, som ScottishPower Renewables står bak.

Aker Solutions skriver i en melding at dem er en «veldig stor kontrakt» på mellom to og tre milliarder kroner, og det er i denne størrelsesorden den nye avtalen ligger på.

Aker Solutions har sammen med tyske Siemens Energy vunnet en kontrakt med ScottishPower Renewables for leveranser til det offshore vindenergiprosjektet East Anglia Three i Nordsjøen.

Aker Solutions beskriver i en melding ordren som "veldig stor", på mellom to og tre milliarder kroner.

- Vi er stolte over at ScottishPower Renewables, som er et ledende fornybar energi-selskap, har valgt oss og Siemens Energy for ett av de største offshore vindprosjekter i verden. Vi har over flere 10-år utviklet viktige operasjoner i Storbritannia. Den nye avtalen med ScottishPower Renewables er i tråd med vår strategi om å vokse innen fornybare prosjekter, inklusiv lav-karbon-prosjekter, sier adm. dir. i Aker Solutions, Kjetel Digre i en kommentar til avtalen.

Aker Solutions’ første steg i prosjektet vil være å utarbeide en detaljert ingenørarbeid, noe som vil skje ved selskapets kontor i britiske Reading.

Ordren bokføres ikke ennå, men er avhengig av endelig godkjennelse i 2022.

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109