23948sdkhjf

Vurderer å ta Aibel på børsen

For å kunne sette ytterligere fart på Aibels satsing på fornybare energiløsninger, vurderer nå eierne Ferd, Ratos og Sjätte AP-fonden flere grep som vil styrke selskapets balanse og skape nye muligheter for vekst. Det kan resultere i at Aibel blir børsnotert på Oslo Børs.

Aibel, som tradisjonelt har vært ledende på leveranser innen olje og gass har de siste årene utviklet seg sterkt, med solid lønnsomhet og en aktiv transformasjon mot det grønne skiftet. De siste årene har produsenter av fornybar energi vokst fram som en stadig viktigere kundegruppe. Det er denne dreiningen styret og eierne nå ønsker å forsterke gjennom å styrke selskapets finansielle muskler og muligheter.

– Det går bra i Aibel og vi opplever økt etterspørsel i flere av våre markedssegmenter innen olje & gass og havvind. Gjennom refinansiering, styrking av balansen og en eventuell børsnotering vil vi kunne få tilgang til kapital som kan bidra til å akselerere vår vekst og transformasjon mot fornybar energi, sier Mads Andersen, konsernsjef i Aibel.

Aibel har en lang og stolt historie med bygging av plattformer og moduler til olje- og gassindustrien, og i forrige uke ble den nye prosessplattformen til Johan Sverdrup satt sammen og fraktet tilbake til verftet i Haugesund. I tillegg har selskapet kontrakt på ikke mindre enn tre omformerstasjoner for havvind til Doggerbank-feltet på britisk sokkel og en for DolWin-feltet utenfor kysten av Tyskland. Aibels ordrereserve var ved utløpet av Q1 på 12,3 milliarder kroner hvorav om lag halvparten var relatert til havvind- og elektrifiseringsprosjekter.

– Kunder innen olje og gass kommer fortsatt til å være en viktig del av Aibels virksomhet, sier Andersen. – Jeg er veldig stolt over det vi har fått til med Johan Sverdrup og nå tar vi med oss alt vi har lært av olje og gass inn på havvind og fornybar. Vi skal jobbe med begge deler, sier han.

En beslutning om børsnotering vil bli tatt på et senere tidspunkt.

 

Kilde: Pressemelding fra Aibel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079