23948sdkhjf

Vard Langsten kan gjenoppta full drift

Det er klart etter at de samlede testresultatene fra om lag 500 arbeidere ved verftet viser at testing på dag tre ga ett smittetilfelle, og testing på dag sju viser at ingen nye er smittet.

Det betyr at kommuneoverlegen Sabine Relling Bredeli i Vestnes kommune gir tillatelse til at Vard Langsten kan åpne som normalt fra torsdag 20.mai kl 24.00.

I en pressemelding skriver kommunen at man nå har fått kontroll på smittesituasjonen som oppsto ved verftet for en tid tilbake. Totalt har 500 ansatte eller andre med tilknytning til Vard Langsten blitt testet to ganger den senere tiden. Først på dag tre, og da ble det oppdaget kun ett tilfelle av covid-19. På dag sju var det imidlertid ingen som fikk påvist smitte.

Og siden ikke utbruddet ved verftet har ført til videre smitte i kommunen, kan den lokale forskriften nå oppheves.

«Selv om man opphever lokal forskrift anbefaler man fortsatt bruk av munnbind i butikker og på kjøpesenter, og når man ikke kan holde en meters avstand til andre. Ellers oppfordres man til å handle lokalt, ha få nærkontakter og være forsiktig når man omgås andre», skriver kommunen videre i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062