23948sdkhjf

Flest ingeniørstudenter foretrekker Equinor som abeidsplass

Equinor er den mest populære arbeidsplassen å jobbe for studenter som ønsker å jobbe innen ingeniørfag og naturvitenskap.

Det går fram Universums årlige oversikt over hvilke arbeidsplasser er mest attraktive i Norge. Mer enn 13.850 studenter er blitt spurt om hvilke arbeidssteder de ville foretrukket å jobbe. Innen ingeniørfag og naturvitenskap, som omhandler mye metalsupplys nedslagsfelt, er det ikke overraskende Equinor som troner på toppen – som de seneste årene.

Deretter følger Kongsberg Gruppen, Multiconsult og Aker Solutions. Videre nedover på topp 10 innen denne kategorien finner vi Norconsult på en femteplass, SINTEF på sjette, Hydro, Microsoft, Rolls-Royce og Forsvaret.

Blant de 25 øverste finner vi også Aker BP på 12.-plass, DNV-GL på 13.- og Subsea 7 på 25.-plass.

Når vi ser på studentenes favorittabeidssteder uavhengig av fagområde, så troner DNB på toppen, tett etterfulgt av Equinor og Norges Bank på tredjeplass. Aker Solutions kaprer her en solid femteplass.

Også innen kategorien IT kommer Equinor høyt – på en tredjeplass – slått av Google og Microsoft. Kongsberg Gruppen er en attraktiv arbeidsplass for IT-studenter og går inn på niendeplass, men Aker Solutions må ta til takke med å være landets 13. beste arbeidsplass innen IT.

Når man ser på hvilke fagområder studentene helst vil jobbe innenfor så kommer imidlertid ingeniørfag og naturvitenskap ganske langt ned. Mens 22 prosent av studentene opplyser at banknæringen er der de helst vil jobbe, så er det "bare" 14 prosent av studentene som sier at de vil jobbe innen IT og ingeniørfaget. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.392