23948sdkhjf

Satte i gang hjelpeaksjon for korona-mannskap

Mannskapet om bord Malmskipet «Pebble Beach» er hardt rammet av korona. Så tok nærmeste nabo til der hvor skipet ligger til kai i Narvik saken i egne hender og startet innsamlingsaksjon til de rammede om bord.

Kristel Langhard bor slik at han hun ser ned på skipet som ligger til kai i Narvik. Der har det lange malmskipet ligget lenge som følge av et større og alvorlig koronautbrudd om bord. Blant annet er en person død og flere er innlagt på sykehus i Nordlandsbyen.

Langhard tenkte at de som er igjen om bord trengte hjelp og startet en innsamlingsaksjon for disse, skriver avisa Fremover.

– Jeg begynte å tenke på mannskapet og hvordan de må ha det, sier hun.

Givergleden var stor, og Langhard måtte ha hjelp til å organisere hjelpeaksjonen. Den ble det til slutt Norsk Folkehjelp i Ofoten som skulle organisere.

Orgnaisasjonen tok kontakt med LKAB og etterspurte hva mannskapet hadde mest behov for.

Svaret var klart og tydelig: Frukt. Mannskapet om bord har nemlig nok av annen mat, klær og utstyr, men frukt var det de ønsket seg mest av. Leder for Norsk Folkehjelp i Ofoten tok utfordringen, handlet inn epler, druer og bananer. Dette ble så overlevert mannskapet om bord, i tillegg til nytt sengetøy. Han kan ikke få fullrost Langhard og de andre narvikingene godt nok for initiativet og bidragene.

– Jeg er bare en vanlig narvikkjerring. Vi er jo en havneby, og de fleste har et forhold til sjøfolk. Det er slik vi er oppdratt i Narvik. Folk er gavmilde og vil gjøre noe for mannskapet, de kan jo ikke gå i land, besøke sjømannskirka eller lufte seg i sentrum. Dette er bare en liten «vi tenker på dere, sier hun til Fremover.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063