23948sdkhjf

Stålmangel 10-dobler leveringstid på trailere

Mangel på stål og aluminium har ført til økt leveringstid på nye trailere fra mellom åtte til 12 uker til om lag 10 måneder.

Det sier salgssjef Jens Berg fra Krone ScanBalt, som med hovedkontor i danske Padborg er ansvarlig for en av Europas ledende trailerleverandører Krone’s aktiviteter i Danmark.

Det er mye som skulle tilsi at situasjonen vil være den samme for transportører og trailerleverandører også i Norge.

 - En prisjustering kan alle forstå, men at leveringstid på nye trailere nå er oppe i 10 måneder, stiller transportørene i en helt ny situasjon. Nå skal de planlegge hvor mange og hvilke typer nye trailere de har bruk for i andre kvartal 2022, sier Jens Berg.

Han peker på at konsekvensen blir flere eldre trailere på landeveiene.

- Transportørene skal langtidsplanlegge, og samtidig står de overfor en situasjon der de skal vurdere om de trailerne som skulle skilles ut, skal holde et år lengre og derfor skal gjennom et syn, som koster mellom 20.000 og 30.000 kr., sier han.

- Ja, vi opplever også at mye gods ikke blir flyttet fordi det er mangel på trailere. Trailerprodusentene står i akkurat samme situasjon. Vi vil i flere måneder oppleve eldre utstyr på veiene, sier Jens Berg fra Krone ScanBalt.

Nylig skrev tungt.no at Krone topper tilhengerstatitikken i Norge.

Kilde: Kilde: Transportmagasinet.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064