23948sdkhjf

Hacker-angrepet kostet Akva Group dyrt

Nær 50 millioner kroner kostet data-angrepet mot Akva Group i januar.

Jær-selskapet ble utsatt for et omfattende data-angrep i januar. Nå har selskapet lagt fram sin kvartalsrapport for første kvartalet, og der går det fram at hacker-angrepet kostet Akva Group 47,7 millioner kroner.

Det er Jærbladet som skriver dette.

I rapporten skriver bedriften at det beløp direkte kostnader på 40,7 millioner kroner til eksterne aktører for å få rettet opp datasystemet igjen etter angrepet. 10. januar ble Akva Group ble selskapets datasystem angrepet av hackere, som krevde å få løsepenger for å få åpnet systemet igjen.

– Alle hoveddatasystemene er nå gjenoppbygd og sikret. Enkelte støttesystemer er fortsatt under gjenoppbygging. Dataangrepet påvirker ikke den daglige driften, og kommer ikke til å føre til ytterligere kostnader i andre kvartal eller fremover, meldte konsernsjef Knut Nesse og finansdirektør Ronny Meinkøhn i sin presentasjon av resultatene for første kvartal.

Nesse vil verken bekrefte eller avkrefte om Akva Group har betalt løsepengene til hackerne slik de ba om.

Jærbladet skriver at Akva Groups kvartalstall viser at selskapet hadde både lavere omsetning, ordreinngang og inntjening i første kvartal. Akva Group er en stor internasjonal leverandør av utstyr og tjenester til oppdrettsnæringen. Omsetningen i første kvartal endte på 719 millioner kroner, mot 752 millioner kroner samme kvartal året før.

Avisa skriver videre at selskapet har tapt om lag 10 millioner kroner på koronakrisen. Selskapet har kontorer i 10 land og nærmere 1500 ansatte på verdensbasis. Omsetningen i fjor var på 3,2 milliarder kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.266