23948sdkhjf

Kongsberg-selskap med utvidelse av rammekontrakt verd 500 millioner dollar

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KDA) er tildelt en utvidelse av CROWS rammekontrakt med en verdi på om lag 500 millioner amerikanske dollar.

Den opprinnelige avtalen ble inngått med US Army 14 september 2018. Utvidelsen har en verdi på om lag 500MUSD og er avhengig det amerikanske forsvarets fremtidige behov og tildelinger. Med denne utvidelsen kommer KDA til å fortsette utviklingen og leveranser av avanserte våpenstasjoner til det amerikanske forsvaret.

- CROWS har blitt en avgjørende kapasitet for beskyttelse av amerikanske soldater og er i bruk på et bredt spekter av militære plattformer. Denne kontrakts utvidelsen muliggjør fortsatte leveranser av systemer og utvikling av nye operative konsepter og løsninger i samarbeid med vår kunde, sier Pål E Bratlie, konserndirektør i KDA.

Etter 14 sammenhengende år som leverandør av CROWS til det amerikanske forsvaret vil Kongsberg-selskapet med denne utvidelsen av rammekontrakten fortsette å støtte US Army med leveranse av nye systemer, kapasiteter og løsninger for å møte morgendagens operative krav samtidig som at den allerede leverte flåten av våpenstasjoner vedlikeholdes og holdes a-jour.

Med mer enn 20,000 systems solgt til 26 forskjellige land er KDA den ledende leverandør av våpenstasjoner i verden.

 

Kilde: Kilde: Kongsberg Gruppen

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141