23948sdkhjf

Forlenget fritak for Havila Kystruten

Havila har fått fritak for å stille med erstatningsskip i Kystruteavtalen fram til våren 2022 etter nærmere betingelser.

Det skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Havilas fire kystruteskip er fortssatt under bygging ved verftet Tersan i Tyrkia, som har vært hardt rammet av koronapandemien. Slik det ser ut nå, vil de to første skipene være klare til å seile i løpet av sommeren 2021 og de to siste i løpet av våren neste år. På bakgrunn av koronasituasjonen har Havila bedt om å slippe å skaffe erstatningsskip fram til alle fire skipene er klare.

Da Havila innså at skipene ikke ville være ferdige til kontraktsperioden startet ba de om utsettelse av oppstart av Kystruten, og senere at rederiet kunne benytte seg av erstatningsskip. Nå viser det seg at det er ytterligere forsinkelser om levering av skipene fra verftet i Tyrkia.

- Siden de to første skipene til Havila vil ha tilnærmet lik kapasitet for reisende og gods som blir krevd til alle fire skipene til Havila i kontrakten, har regjeringen nå bestemt at Havila ikke trenger å stille med erstatningsskip i Kystruteavtalen fram til våren 2022, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Havila trenger ikke stille erstatningsskip hvis disse vilkårene blir oppfylt:

  • Om rederiet før 1. juli 2021 klarer å sannsynliggjøre at de to første skipene er klare for å seile i tredje kvartal 2021.
  • Og deretter om rederiet innen utgangen av 2021 klarer å sannsynliggjøre at de to siste skipene blir seilingsklare innen 1. mai 2022.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.672