23948sdkhjf

Enda et smitteutbrudd på fiskebåt

Til sammen er 11 nå smittet av korona på fiskefartøyet «MS Loran». Mannskapet teller 18.

Fiskebåten hører opprinnelig hjemme i Giske, og representanter for fartøyet sier at det vil fortsette å fiske selv om 11 av 18 om bord nå har fått påvist covid-19. De smittede skal ha milde eller ingen symptom, skriver NRK.

Bakgrunnen for at båten ønsker å fortsette fisket, er at ingen om bord har vært i land siden utbruddet startet. Det er mye som tyder på at smitten stammer fra utestedet Toldboden i Ålesund, som var arnestedet for et større utbrudd i byen for noen dager siden. Så langt er det 100 smittede som knyttes til dette utestedet.

– Vi har hele tida fått og fulgt rådene fra smittesporingsteamet i Giske kommune og sjømannslegen. De smittede har hatt milde symptom og vært syke i bare en dag eller to. De har hatt lite feber, sier reder og skipper om bord, Staale Otto Dyb, i en pressemelding fra Giske kommune. Ingen skal ha uttrykt engstelse eller opplyst at de vil i land.

«MS Loran» er for tiden ikke så langt fra Grønland, og kan på relativt kort tid ta seg til Reykjavik hvis tilstanden til noen av de smittede skulle forverres.

Ifølge NRK skal mannskapet fiskebåten ha et strengt smittevernregime om bord. Det er flere rom hvor de smittede kan være atskilt fra de andre, det brukes munnbind og det testes ofte. I tillegg tas det temperaturmålinger av mannskapet daglig.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.067