23948sdkhjf

Dansk BILA etablerer seg i Norge

Industrien i Norge kjøper mer og mer dansk automasjon, og derfor har BILA A/S bestemt seg for å etablere en avdeling i Oslo for å sikre et enda større nærvær i det norske markedet.

Det ligger stadig et stort urealisert potensial i å øke automasjonsgraden i den norske industrien. Mens Danmark og Sverige er henholdvis verdens sjette og femte mest automatiserte land, så ligger Norge ligger på plass 40+ på verdenslisten med en forsiktig vekst, men fortsatt under det globale gennomsnittet for robotutbredelse, ifølge 2020-statistikken fra International Federation of Robotics.

Det er 20 år siden, automasjonshuset BILA A/S med hovedkontor i Danmark, leverte sin første robot til den norske lakseindustrien.

Nå får en rekke automasjonsinteresserte fabrikker i Norge besøk av Morten Pedersen, som er ansatt som salgsdirektør for Norge i BILAs nye norske datterselskap. Den norske prosessindustrien velger nemlig i stor stil robot og automasjonsløsninger fra Danmark, når produksjon og logistikk skal optimaliseres.

Det gjør at Skandinavias største automasjonshus, BILA, nå etablerer en avdeling i Norge, og samtidig ansetter Pedersen.

Norske produsenter av for eksempel brød, laks og kyllingprodukter har høstet gevinster når gjelder både effektivitet, fleksibilitet og arbeidsmiljø via deres samarbeid med BILA. Automasjonshusets kundeliste i Norge teller nemlig blant andre TINE, Lantmännen, Hav Line, SalMar og Scandi Standard.

- Det ligger fortsatt et stort urealisert potential i å øke automasjonsgraden i den norske industrien. Analyser ved McKinsey viser at 63 prosent av oppgavene i industrien kan automatiseres. Så det er nok å ta fatt på for den norske industrien, sier Morten Pedersen.

- Det er svært dårlig at Norge ligger så langt ned på robot-statistikken, spesielt når vi tenker på at automatisering kan bidra til å løse mange av de utfordringene som industrien i Norge sliter med. Slik som mange på kvalifisert arbeidskraft, høye lønnskostnader, lav konkurranseevne, arbeidsmiljøproblemer og utbrenthet, sier Pedersen videre.

Kilde: Pressemelding fra Bila

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078