23948sdkhjf

Kongsberg-bedrift har ansatt 300 det siste året

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) er blitt 300 personer flere det siste året – midt i koronapandemien.

For å være helt nøyaktig: KDA har ansatt 321 nye mennesker siden pandemien startet i fjor, skriver Laagendalsposten. Og det stanser ikke der ifølge HR-rådgiver Mette Kokkvoll Hagen i KDA. Det skal nemlig ansettes ytterligere 300 i løpet av de neste 12 månedene. Kongsberg-bedriften har i dag 3200 ansatte, skriver lokalavisa.

– Mens sysselsettingen trolig har vært krevende andre steder, så er det veldig gledelig at vi kan øke med såpass mange, sier Kokkvoll Hagen.

Da Kongsberg Gruppen la fram et godt kvartalsresultat i forrige uke, kom det tydelig fram at det var forsvarsvirksomheten som gikk aller best og bidro til de gode tallene.

Konsernet økte omsetningen med 10 prosent i første kvartal i år, og omsetningen endte dermed på 25,6 milliarder kroner, noe som i hovedsak skyldtes forsvarsvirksomhetens gode utvikling.

Av de 321 som har fått ny jobb i Kongsberg det siste året, er det 149 som har meldt flytting til Kongsberg.

HR-rådgiveren forteller til Laagendalsposten at de har vært viktig å være synlig på de rette utdanningsinstitusjonene. En annen strategi for rekrutteringen er også å skaffe mennesker med erfaring. Hun understreker at selv om det har vært mye permitteringer og oppsigelser under pandemien, er ikke det ensbetydende med at er lettere å skaffe gode folk.

-I de kategoriene vi vil ansette mennesker, er det kamp om de beste og mest erfarne. Spennende arbeidsoppgaver er en ting, men vi vil gjerne at de skal boesette seg i Kongsberg også. Da må tanken om å bo i en småby også være sentralt, sier Kokkvoll Hagen, som legger til at KDA har rekruttert flest innen software og produksjon.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.126