23948sdkhjf

Aker Solutions snudde minus til pluss

En stadig større andel av Aker Solutions’ anbud og kontrakter er knyttet til det grønne skiftet. Nå utgjør 35 prosent av nye kontrakter energiomstillinger og det grønne skiftet.

Det skriver Aker Solutions i sin rapport for tallene for første kvartal i år. Av rapporten går det fram av at omsetningen i første kvartal endte på 6,47 milliarder kroner, noe som er nedgang fra 8,60 milliarder tilsvarende periode i 2020. Det brutto driftsresultatet – EBIDTA – ble på 429 millioner kroner. Det er en god økning fra minus tre millioner året før. Og resultatet før skatt endte på 206 millioner kroner, opp fra minus 988 millioner. Også resultatet etter skatt ble en god forbedring – fra minus 857 millioner kroner i 2020 til 27 millioner kroner første kvartal i år.

- Vi er på vei til å nå målende og den strategiske veksten vi har satt oss. Vi registrer at om lag 35 prosent av nye kontrakter er relatert til energiomstillinger, sier konsernsjef Kjetil Digre i kvartalsrapporten fra Aker Solutions. Hun understreker at økningen i alternative energiformer er i tråd med selskapets strategi og ambisjoner.

Aker Solutions opplyser at selskapet forventer noe lavere aktivitet i omsetningen i 2021 sammenliknet med 2020.

Les hele børsmeldingen fra Aker Solutions her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.281