23948sdkhjf

Frøy velger nyutviklet fiskepumpe til avlusningsfartøy

Frøy har tildelt Vestfold-selskapet PG Flow Solutions en kontrakt for å levere den nyutviklede fiskepumpen PG-Tornado til avlusningsfartøyet som rederiet har under ombygging.

– PG-Tornado løfter fiskevelferd til nye høyder. Pumpen har ingen bevegelige deler som kan skade fisken, og en løftehøyde som med god margin passer for avlusningsfartøyer, brønnbåter og lakseslakterier. At Frøy velger denne pumpen til bruk i kombinasjon med verdens største avlusningssystem er den beste teknologibekreftelsen vi kunne fått, sier Steve Paulsen, konsernsjef i PG Flow Solutions.

PG Flow Solutions skal levere tre av sine ny utviklede PG-Tornado fiskepumper til Frøy som skal sikre optimal fiskevelferd og skånsom flytting av fisk. I tillegg leverer PG Flow Solutions et hydraulisk drivaggregat og kontrollsystem for å drifte pumpesystemene.

PG-HydroFlow og PG-Tornado pumpesystemene vil installeres på dekk og kobles sammen med avlusningssystemet, som leveres av SkaMik.

PG Flow Solutions har ikke oppgitt verdien på kontrakten, men understreker at den er viktig for selskapet.

– Oppdrettsnæringen fokuserer stadig mer på fiskevelferd, inkludert skånsom transport av fisk. Fordi det er bra for fisken og god økonomi for reder og oppdretter. Det er nettopp dette PG-Tornado bidrar til, sier Steve Paulsen.

Pumpesystemene skal sammenstilles og testes ved PG Flow Solutions’ fabrikasjons- og testanlegg i Sande i Vestfold.

PG-Tornado er utviklet og produsert i samarbeid mellom PG Flow Solutions og Smartline AS fra Stokmarknes. Det er Roy-Arne Breivik og Ben-Tommy Eriksen som står bak ideen til pumpa.

PG-Tornado-pumpene og det andre utstyret fra PG Flow Solutions skal anvendes om bord på et høykapasitets avlusningsfartøy som er under ombygging. Fartøyet var tidligere en 70 meter lang supplybåt (MPSV).

– Det hører med til historien at vi i 2005 leverte diverse lasterompumper og platevarmevekslere til båten som nå heter «Frøy Challenger». Nå skal vi levere fiskepumpeteknologi til fartøyet. Både fartøyet og PG Flow Solutions er altså gode eksempler på grønn omstilling i praksis, legger Steve Paulsen til.

 

Kilde: Pressemelding fra PG Flow Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125