23948sdkhjf

Samfunnssstraff for å ha tatt med seg «klenodier» fra fregatten

En mann i 30-årene er idømt 172 timers samfunnsstraff for ha stjålet med overlegg flere «klenodier» i forbindelse med tømmingen av KNM «Helge Ingstad».

Etter at fregatten «KNM «Helge Ingstad» ble slept til Haakonsvern skulle fartøyet tømmes for utstyr og eiendeler. En av de som deltok i dette arbeidet, tok ifølge Bergensavisen (BA) med seg flere «klenodier», som i ettertid har vist seg at de skulle bli destruert og at de ikke utgjorde noen sikkerhetsrisiko.

Uansett, måtte mannen møte i retten, og der ble han dømt til 172 timers samfunnsstraff fordi «tyveriet ikke medførte tap for Forsvaret, da gjenstandene uansett skulle kastes, og retten kan heller ikke se at de gjenstander tiltalte domfelles for å ha stjålet kunne utgjøre noen sikkerhetsrisiko». Slik står det i dommen.

Mannen tilhørte ett av flere selskap som bisto Forsvaret i å tømme fregatten etter forliset. Han måtte møte i retten tiltalt for grovt tyveri og for å ha forsynt seg av militært materiell som tilhører Forsvaret. Det han tok var ting som skulle kastes. Etter at tømmejobben var ferdig ble det funnet stridsvester, distinksjoner, offisielle stempler fra Forsvaret og plantegninger over Nansen-klassen hjemme hos han, ifølge BA.

Rettssaken endte med at mannen ble dømt til samfunnsstraff i 172 timer, og dommen innbefatter også bruk av og oppbevaring av narkotika, brudd på våpenloven og kjøring uten gyldig fører og andre mindre ting. Ifølge BA erkjente mannen å ha tatt ting fra fregatten.

I dommen heter det at de fleste av gjenstandene han tok ikke var av samfunnsskadelig karakter eller er å anse som grovt, og derfor ble han dømt til 172 timers samfunnsstraff. Han ble frifunnet for å ha stjålet stridsvester og plantegninger. Det siste opplyste at han bruke da han var med på å tømme skipet. Retten kan ikke se bort fra at denne forklaringen er riktig, og kom til at det er tvil om han tok disse tingene med forsett.

Mannen har sluttet i selskapet han jobbet i på grunn av sin helsetilstand.

 

KLIKK for alle artikler i KNM Helge Ingstad.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11