23948sdkhjf

Utbruddet ved Vard Brattvåg økte i omfang - nå gjenåpnes verftet

I helgen ble det registrert 16 personer som var smittet av koronaviruset. Torsdag stengte skipsverftet ned etter at seks arbeidere testet positivt.

I løpet av helga er ytterligere 10 bekreftet smittet ved verftet, opplyser Ålesund kommune på sin hjemmeside. Smitteutbruddet startet i forrige uke etter at en ansatt fra en leverandør hadde vært ved verftet og utført en jobb.

Mandag morgen opplyser verftet at det vil gjenåpnes forsiktig etter at det har vært stengt ned siden torsdag i forrige uke.

Til sammen er det nå 360 personer med tilknytning til verftet som er testet, og de som har fått positiv test av disse – i alt 16 personer – bor i ulike kommuner i Møre og Romsdal. Men også 11 tilreisende er i isolasjon i brakkeanlegget på Trohaugen.

– Det er funnet sammenheng mellom de fleste smittetilfellene, og smitten er relatert til to arbeidsområder. Det er så langt ukjent smittevei, og det er for tidlig å si om utbruddet på verftet kan ha tilknytning til andre lokale utbrudd eller til andre smittekilder, skriver Ålesund kommune.

Vard-konsernet opplyser videre man i løpet av helgen fått informasjon om at to personer har testet positivt på tester som blir tatt før utreise til andre land. Disse to har vært på arbeid ved Vard Søviknes onsdag og torsdag sist uke. Og de har også vært ved Vard Langsten. Ved disse to verftene går driften som normalt, opplyser Vard i en pressemelding.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141