23948sdkhjf

Ny kontrakt for Aker Solutions

Aker Solutions har signert kontrakt med Nordic Blue Crude (NBC) for front-end engineering og design (FEED) av nytt e-Fuel anlegg på Herøya i Porsgrunn.

E-Fuel anlegget er planlagt å produsere CO2-nøytralt drivstoff ved hjelp av grønn hydrogen og ovnsgass fra en eksisterende fabrikk.

FEED-jobben starter med umiddelbar virkning og er planlagt å være i tredje kvartal i år. Prosjektet vil involvere om lag 50 ansatte vd Aker Solutions. Majoriteten av disse vil jobbe fra selskapets hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo.

- Aker Solutions har jobbet med NBC om dette konseptet i mer enn to år. FEED-kontrakten bringer prosjektet et stort steg fremover mot realisering. Prosjektet støtter også vår strategi for å skape vekst i selskapets virksomhet relatert til fornybar og lavkarbon olje-og gassprosjekter. Basert på leveranse av solid ingeniørfag i front, tar vi sikte på å være i god posisjon for fremtidige arbeid, sier Kenneth Simonsen, interimleder visepresident og leder for fornybarvirksomheten i Aker Solutions.

 

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.218