23948sdkhjf

SE BILDENE: Strømmet direkte til framtidens skipsdesignere

I alle andre år tar Ulstein Verft imot studentgrupper på besøk, men Covid-19 har satt en bråstopp for gruppebesøk. Da fant den programansvarlige for skipsdesignstudiet ved NTNU Ålesund en løsning.

Håvard Vollset Lien er ansvarlig for studieprogrammet til skipsdesignstudentene, og hvert år pleier disse studentene å komme på omvisning til Ulstein Verft. Sjefsdesigner Øyvind Gjerde Kamsvåg i Ulstein har undervist skipsdesignstudentene ved NTNU Ålesund siden 2008.

I år skal Ulstein Verft levere to nybygg, ekspedisjonscruiseskipet «National Geographic Resolution», som er blitt designet av Ulstein, og kabelleggingsskipet «Nexans Aurora», som har blitt designet av Skipsteknisk.

For tre år siden var Vollset Lien involvert i å designe «Nexans Aurora», da han på den tiden arbeidet som designsjef i Skipsteknisk. Nå er «Nexans Aurora» i sluttfasen av byggeprosjektet, og Vollset Lien har naturlig nok blitt svært ivrig etter å vise studentene nybygget.

Siden situasjonen ikke åpnet for å invitere studentene til skipet, måtte skipet bringes til studentene. Vollset Lien kom på ideen om å direktestrømme fra skipet, i samband med at han tidligere i april fikk en guidet tur om bord av Knut Flage, som er Vessel Operations Manager i Nexans og en av Nexans’ representanter ved Ulstein Verft under byggeprosjektet.

STRØMMING: Fra kontrollrommet på "Nexans Aurora". FOTO: ULSTEIN

- Jeg var veldig usikker på om dette i det hele tatt var gjennomførbart, da man er omgitt av mye metall om bord på et fartøy, sier Vollset Lien.

- Signalene var ganske svake under dekk, men alt i alt greide jeg å strømme ganske mye til studentene, og jeg tror de setter pris på det, legger han til.

Vollset Lien og Flage gikk blant annet gjennom områdene som broen, flere lugarer, fellesrom som messe og bysse, det svære treningsstudioet, garderober, dekksområdene, kabelleggingsområdene og maskinrommet.

KINO: "Nexans Aurora" har en topp moderne kino om bord. FOTO: ULSTEIN

Denne praktiske tilnærmingen der teorien møter det virkelige livet er verdifullt for studentene. Og Bachelor-studentene i Skipsdesign ved NTNU Ålesund har noe å se fram til i 2021/-22-semesteret, da kommer Håvard Vollset Lien og Øyvind Gjerde Kamsvåg til å dele på forelesningene i faget Skipsdesign.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11