23948sdkhjf

Sterke resultater for Aker BP i første kvartal

Aker BP leverte svært gode resultater i første kvartal. Sterk produksjon og høyere oljepris bidro til rekordhøye inntekter og driftsresultat.

Første kvartal var preget av effektiv drift med lave CO2-utslipp og god kostnadskontroll, og av god fremdrift i selskapets utbyggingsprosjekter. 

- Aker BP-teamet og våre partnere fortsetter å levere førsteklasses resultater i en utfordrende periode. Vi demonstrerer igjen at vi evner å gjennomføre det vi planlegger. Selskapet har stor økonomisk handlefrihet og mange, gode investeringsmuligheter. Vi er derfor unikt posisjonert til å levere på vår ambisiøse plan for lønnsom vekst, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik.

Totalt planlegger Aker BP å investere rundt 135 milliarder kroner i feltutviklingsprosjekter på norsk sokkel frem til 2028.

- I tillegg til å tilføre mer enn 500 millioner lønnsomme fat til Aker BPs ressursbase, vil prosjektene gi høy aktivitet og et stort antall arbeidsplasser for en rekke leverandører over store deler av landet, sier Hersvik.

Investeringene vil også bidra til at produksjonen til Aker BP vil øke betydelig i årene som kommer. Det samme vil verdiskapingen for både eiere og det norske samfunnet i form av skatter og avgifter.

- Anslag viser at vi med denne produksjonsveksten vil betale mellom 60 og 110 milliarder kroner i skatt over de neste åtte årene gitt en gjennomsnittlig oljepris mellom 50 og 65 dollar, sier Hersvik.

Dette er de viktigste tallene for Aker BP første kvartal 2021

  • Produksjon: 222,2 tusen fat oljeekvivalenter per dag (mboepd)
  • CO2-utslipp per produsert fat: 4,2 kilo 
  • Produksjonskostnader per produsert fat: 8,6 dollar
  • Totale inntekter: 1,13 milliarder dollar
  • Kontantstrøm fra driften: 900 millioner dollar
  • Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA): 878 millioner dollar
  • Driftsresultat (EBIT): 591 millioner dollar
  • Resultat etter skatt: 127 millioner dollar

 

Kilde: Pressemelding fra Aker BP

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062