23948sdkhjf

Kort-nytt: Arbeidsulykke på Mongstad, Bergen Engines og Hydro-resultat

Arbeidsulykke på Mongstad

FOTO: STATOIL

En mann i 30-årene kom i klem mellom to containere på Mongstad tirsdag ettermiddag. Det er uklart hva som er årsaken til arbeidsulykken.

Mannen ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet. Ifølge politiet er det mye som tyder på at mannen kom i klem mellom en container som sto stille, og en container som var lastet på en kjørende truck.

Mannen ble fløyet til Haukeland sykehus etter ulykken, som inntraff ved 17.30 tiden tirsdag, ifølge NRK.

Amerikansk selskap interessert i Bergen Engines

 

FOTO: GOOGLEMAPS

Det amerikanske IT-selskapet Power Analytics skal være interesserte i å kjøpe Bergen Engines. Det skriver Bergens Tidende (BT). Myndighetene stanset for noen uker siden salget til et russisk selskap grunnet sikkerhetsrisiko. Power Analytics opplyser at de vil selge motorer til cannabisbransjen.

 Bedre resultat for Hydro første kvartal

FOTO: MORTEN DAHL

Hydro la tirsdag fram tallene for første kvartal, og selskapet snur negative tall til milliardresultat på brunnlinjen i kvartalet.

Bunnlinjen endte i første kvartal på 1,44 milliarder kroner, mot minus 1,88 milliarder samme periode i fjor. Videre går det fram av kvartalsrapporten at selskapet fikk i snitt 1,933 dollar pr. tonn aluminium, noe som var 13 prosent høyere pris enn det selskapet fikk på samme tid i 2020. Også ordreboka for aluminium ser lovende ut for Hydro, som likevel merker at prisen på råvarer er blitt høyere.

Omsetningen i første kvartal endte på 32,45 milliarder kroner. Hydro skal inneværende år ha redusert kostnadene med 5,1 milliarder kroner, og innen 2025 skal kostnadensreduksjonen være på 7,4 milliarder kroner.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109