23948sdkhjf

Lerøy Norway Seafood får kritikk etter dødsfall

I februar i år døde en ansatt ved Lerøy Seafoods anlegg i Stamsund. Nå får selskapet flengende kritikk av Arbeidstilsynet, som mener at Lerøy brøt loven.

Det var 6. februar i år at Hussain Afzai ble klemt i en maskin og døde av skadene som følge av dette. En annen ansatt satte i gang anlegget mens Afzai holdt på med nedvasking av isanlegget på Lerøys anlegg i Stamsund. Nå har nettstedet Intrafish fått innsyn i dokumentene. Disse viser at Arbeidstilsynet mener Lerøy brøt loven på flere punkter i forhold til arbeidsmiljøloven. Etaten gjennomførte ifølge NRK, et tilsyn 26. februar i år.

I tillegg til at Arbeidstilsynet har gått gjennom saken, er også politiet i gang med sin etterforskning. Den er ventet å være ferdig juni.

Dødsulykken var den andre alvorlige ulykken ved anlegget i løpet få uker. Tidligere ble nemlig annen ansatt skadet da han fikk hånden inn i en maskin.

Arbeidstilsynet mener at Norway Seafoods har brutt følgende punkter i arbeidsmiljøloven: Brutt kravet om internkontroll, brutt bestemmelsen om organisering og gjennomføring av arbeidet, brytere var dårlig merket og nødvendige advarsler og opplysninger for sikker bruk manglet. I tillegg skal de to andre ansatte som jobbet på stedet da ulykken inntraff, verken ha fått informasjon eller opplæring i den periodiske nedvaskingen.

Daglig leder i Lerøy Norway Seafood, skriver i en SMS til NRK at saken er dypt tragisk, og at selskapets fokus nå er å bistå de berørte og bidra til at granskningen av ulykken får et utfall slik at man kan minimere risikoen for liknende ulykker i framtiden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25