23948sdkhjf

Svanøy elektrifiserer forflåtene

Svanøy Havbruk arbeider aktivt med elektrifisering av samtlige matfisklokaliteter, to nye lokaliteter er elektrifisert.

Selskapet har de siste månedene fått installert både batteripakke og koblet enda en lokalitet til landstrøm. Med dette er alle selskapets lokaliteter som er i drift pr i dag, elektrifisert. Det planlegges også elektrifisering av selskapets resterende lokaliteter, som enda ikke er tatt i bruk. Disse vil få sine tekniske løsninger på plass innen oppstart av produksjon. Støtteordningen til Enova er også et godt virkemiddel for å få fart på investeringer i ny teknologi. 

- I Svanøy Havbruk har vi alltid hatt fokus på miljø og miljøvennlig drift. Vi jobber hele tiden med å se utviklingsmuligheter, og investere i teknologi som fremmer miljø og driftseffektivitet. Videre vil vi gjøre data om til kunnskap, og aktivt jobbe med energiledelse og digitalisering av utslippsrapporter. Investering i elektrifisering av våre matfisklokaliteter er et av flere tiltak vi gjør for å redusere våre fotavtrykk, og sammen med Fjord Maritime og BKK har vi fått til gode løsninger, sier daglig leder Ove Inge Vågen i Svanøy Havbruk. 

Svanøy  Havbruk

ODDANE: Svanøys lokalitet ved Oddane. FOTO:SVANØY HAVBRUK

Totalt vil selskapet redusere sine årlig utslipp tilsvarende 450 biler eller 900 tonn CO2 for lokalitetene Austneståa, Oddane og Vågsøya.  

 

Kilde: Pressemelding fra Svanøy Havbruk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078