23948sdkhjf

Bygger ut Askeladd Vest – Aker Solutions sikret stor-kontrakt

Aker Solutions i Egersund og Sandnessjøen har fått oppdraget med å bygge produksjonsanlegget på havbunnen ved Askeladd Vest. Kontrakten har en verdi på 460 millioner kroner.

Equinor og partnerne Petoro, Total, Neptune og Wintershall Dea har besluttet å bygge ut Askeladd Vest som ligger i det sørlige Barentshavet. Investeringen er i underkant av 3,2 milliarder kroner.

En stor del av arbeidet med Askeladd Vest-prosjektet blir utført i Norge.

Kontrakten for produksjonsanlegg på havbunnen er tildelt Aker Solutions. Kontrakten består av leveranse av en bunnramme og to ventiltrær med tilhørende komponenter. Kontrakten har en anslått verdi på om lag 460 millioner kroner. Rundt 146 årsverk vil være tilknyttet prosjektet i Norge for leverandøren. Fabrikasjon skal foregå i Sandnessjøen og Egersund, og prosjektledelse og ingeniørarbeid på Tranby.

Sommeren 2020 fikk TechnipFMC intensjonsavtale for rørlegging og marine installasjonstjenester for Askeladd Vest-prosjektet. Tildeling av kontrakt vil bidra til å opprettholde arbeidsplasser hos TechnipFMC i Norge, blant annet på spolebasen i Orkanger, der rørledningene blir produsert før de kveiles på installasjonsfartøyet.

Rør for prosjektet er levert av den tyske produsenten Butting. Disse er ferdig fabrikkert og lagret i Orkanger.

Nexans er tildelt intensjonsavtale for fabrikasjon av kontrollkabler for prosjektet. Ved tildeling av kontrakt, vil hovedaktiviteten foregå ved Nexans anlegg i Halden hvor man vil sammenstille kontrollkabler og laste dem ut på installasjonsfartøy.  Som en del av kontrakten vil Nexans fabrikkere fiberoptiske kabler og kraftkabler ved deres anlegg i Rognan.  Oppdragsverdien er anslått til om lag 100 millioner kroner og vil gi rundt 10 årsverk i Norge.

– For Equinor og partnerne er det viktig å utnytte ressursene og eksisterende infrastruktur i området på en best mulig måte. Askeladd Vest-utbyggingen er en lønnsom utbygging og vil gi 134 millioner fat oljeekvivalenter. Det er verdifulle volumer for eierne og samfunnet, sier Geir Tungesvik, direktør for prosjektutvikling i Equinor.

Utbyggingen av Askeladd Vest er en del av den fasede Snøhvit-utbyggingen og vil forlenge platåproduksjonen ved Hammerfest LNG-anlegg med godt og vel to år. Oppstart er planlagt første halvår 2024. Askeladd Vest skal opereres av Snøhvit-organisasjonen som er lokalisert i Hammerfest og Harstad.

– Askeladd Vest vil, gjennom å øke ressursgrunnlaget inn til Hammerfest LNG, gi et viktig bidrag til vår ambisjon om langsiktig tilstedeværelse i nord. Dette gir oss muligheter til ytterligere å styrke ringvirkningene av våre aktiviteter i landsdelen, noe både Equinor og partnerne ser på som viktig i tiden framover, sier Kristin Westvik, områdedirektør i Drift Nord.

Havbunnsrammen på Askeladd Vest skal kobles til Askeladd-feltet gjennom en rørledning og en kontrollkabel. Avstanden fra subsea-feltet til produksjonsanlegget på Melkøya er 195 kilometer og den lengste som noen gang er bygget ut.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109