23948sdkhjf

Offiserer svært kritiske til forsvarsledelsen etter rapport

Onsdag ble havarikommisjonens rapport etter «Helge Ingstad»-forliset lagt fram. Der kom det kraftig kritikk av Sjøforsvaret og Forsvarsmateriell. Nå mener offiser-forbund at dette må få følger.

Flere medier melder nå at Norges Offisers- og spesialistforbund mener at rapportens kritikk må få følger for ansvarlige personer, deriblant forsvarsministeren.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er framlagt kravet fra offiserer om at han må gå av i dagens utgave av Aftenposten, men svarer ikke på dette spørsmålet i en e-post til avisa.

– Det mest alvorlige vi må ta fatt i er evnen organisasjonen har til å lære av feil, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til NRK.

I rapporten kom det fram at mannskapet om bord ikke var rustet til å håndtere en slik krisesituasjon som oppsto etter kollisjonen mellom TS «Sola» og fregatten KNM «Helge Ingstad». Dette skyldes i all hovedsak mangelfull opplæring og instruksjoner fra forsvarsledelsen i Sjøforsvaret. Den systemiske og organisatoriske kritikken var omfattende fra kommisjonens side.

Også to admiraler må trekke seg, mener sjøoffiserene, ifølge Aftenposten fredag. Den ene admiralen er forelagt kravet fra offiserene, og han sier til avisa at «det er en generell offisersholdning at man ikke stikker av det når det blir vanskelig».

Artikkelen er en del av vårt tema om KNM Helge Ingstad.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.266