23948sdkhjf

Byggingen inne i en avgjørende fase

Byggingen av «National Geographic Resolution» er nå inne en avsluttende fase hos Ulstein før testperioden og prøveturene tar til. Nå er det maling av skroget som pågår.

«National Geographic Resolution» er bygg nr 316 ved Ulsteins verft. Fram til nå har ekspedisjonscruseskipet til Lindblad Expeditons vært gjemt inne i dokkhallen.

Den totale dokklengden ved Ulstein Verft er 225 meter, mens den overdekte indre dokken har en lengde på 110 meter. «National Geographic Resolution» har en totallengde på 124,4 meter, så baugområdet stikker utenfor dokkporten. Likevel er ikke noe synlig av baugen fra utsida, da den er fullstendig pakket inn og klargjort for maling.

PAKKET INN: Baugpartiet til bygg 316 stikker ut frå dokkporten, men er helt pakket inn. FOTO: ULSTEIN

Med oppstart i uke 14 har den blå fargen til Lindblad Expeditions blitt mer og mer framtredende på skroget. Framdriften skjer fra akterenden og framover.

Ellers pågår det arbeid på hele skipet med aktiviteter som innredning, elektrisk arbeid, stålutrusting og ventilasjonsarbeid.

STORT: «National Geographic Resolution» har en totallengde på 124,4 meter. FOTO: ULSTEIN

Nylig ble bysseutstyret til hovedbyssa på dekk 5 og mannskapsbyssene på dekk 4 installert. Det første som ble gjort utvendig på maling var maling av de utvendige akterdekkene. Man holder nå på med inspeksjoner av mannskapslugarene, og snart begynner man å installere de såkalte «Bolidt»-dørkene på ytre dekk.

«National Geographic Resolution» er søsterskip til 'National Geographic Endurance», som ble levert i mars 2020.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094