23948sdkhjf

GKN-ledelsen takket nei til økt lønn og bonus

GKN Aerospaces ledelse på Kongsberg gikk frivillig ned i lønn i tillegg til at de ikke fikk utbetalt bonus i fjor.

Mens mange ledere i Kongsberg Gruppen fikk utbetalt bonus i fjor, har ledelsen – inklusiv adm. dir. Peter Hjortsberg – ved GKN Aerospace takket nei til lønnsøkning og bonusutbetalinger i fjor. Årsaken er at bedriften er sterkt rammet av krisen i luftfartsmarkedet, der flere er blitt permittert og sagt opp det siste året. Derfor har bedriften også måttet se på kostnadskutt på andre felt.

– Bakgrunnen er først og fremst at det var et utfordrende år både for bransjen og bedriften. Et år som krevde flere tiltak, og dette var to av dem, sier Hjortsberg til Laagendalsposten. Han vil imidlertid ikke si noe om hvor stor lønnsnedgang han hadde i fjor.

Lars Christian Nilsen er leder i arbeidstakerorganisasjonen på Kongsberg, og er også tillitsvalgt i TechnipFMC. Han forteller til lokalavisa at han har fått mange henvendelser etter at Laagendalsposten (og Metalsupply) skrev om bonusene til lederne i Kongsberg Gruppen.

Hvordan er så bonusordningene for TechnipFMC? Nilsen hevder at   TechnipFMC har ordninger for deres ledelse som ligger langt unna det som oppleves som rettferdig for sine medlemmer.

Kommunikasjonsdirektør i TechnipFMC, Lars Ole Bjørnsrud, sier på sin side at selskapet har bonusordning for alle ansatte, og at denne beregnes ut fra en kombinasjon av hele selskapets måloppnåelse og individuell måloppnåelse.

- Bonusen utbetales som en prosent av medarbeiders lønn. Bonussats er også avhengig av hvilken stilling du har i selskapet, sier han til Laagendalsposten.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094