23948sdkhjf

Åtte av et mannskap på ni ble syke

Besetningen på fiskebåten «Skjongholm» begynte plutselig å føle seg dårlig. Senere testet åtte av ni positivt på korona.

Det er skipper, reder og fiskeren Rune Nilsen (66) som forteller historien til Nordlys. Han forteller at besetningen plutselig begynte å føle seg småsyke ute til havs – midt under fisket. Fiskebåten måtte gå til kai med 125 tonn fisk, og noen dager senere ble åtte av ni på båten bekreftet smittet av korona. Verst fikk Nilsen det selv det, som nylig kom ut av sykehus.

Det var i midten av mars at «Skjongholm» måtte avbryte fisket, og legge til kai i Leknes i Lofoten med sterk mistanke om koronautbrudd om bord. Dette ble senere bekreftet.

Skipperen er nå tilbake der hvor han hører hjemme, men det har tatt sin tid å bli frisk. Verst gikk det ut over smaks- og luktesansen, forteller han til avisa. Pusten var det ikke så ille med. Om bord på båten var det skipperens egen sønn som hadde de tøffeste symptomene med høy feber.

«Skjongholm» er en 34 meter lang garnbåt. Nilsen selv har vært fisker siden 1972, og har egentlig overlatt roret til sine sønner, som også var med på fisket da koronaen slo til om bord. To lag på ni mann hver bytter på å dra ut med båten, og snart skal «koronalaget» ut på nytt fiske.

- Det er jo nærmest dødssynd å måtte avbryte fiske, men det måtte vi gjøre, og vi kontaktet koronateamet på Leknes før vi gikk til kai, sier Nilsen til avisa.

Så snart hurtigtestene avdekket koronasmitte gikk sju av besetningen i isolasjon.

– Vi gikk inn til Leknes fredag og ble hurtigtestet der. Søndag var sju av mannskapet i isolasjon og karantene på et reiselivsanlegg ved Nappstraumen, sier Nilsen. Så ble båten desinfisert, slik at et nytt mannskapslag kunne fortsette fisket.

Rune Nilsen forteller at alle er blitt friske igjen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078