23948sdkhjf

Vil kreve nær 3 millioner for å berge lasteskip

Redningsaksjonen for å berge det nederlandske lasteskipet «Eemslift Hendrika» kostet mye penger. Nå vil Kystverket kreve mellom 2,5 og 3 millioner kroner for operasjonen.

Det er Skipsrevyen som skriver dette. Ifølge direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt hos Kystverket, Solveig Moe Frøland, var etatens kostnader i forbindelse med bergingen av lasteskipet et sted mellom 2,5 og 3 millioner kroner.

Summen inkluderer også kostnader til de kommunene som ble mobilisert under redningsaksjonen. Kystverket vil fremme et felles krav fra det offentlige, noe som er normal prosedyre.

– Vi har ikke til hensikt å ta arrest i Eemslift Hendrika, sier Moe. Statens kostnader er såpass lave i forhold til andre aksjoner. Samtidig er vi i god dialog med reder og forsikringsselskap, sier hun til Skipsrevyen.

Det var like etter påske at det nederlandske lasteskipet «Eemslift Hendrika» fikk motorproblemer utenfor kysten av Ålesund. Det ble sendt ut nødmelding da skipet fikk slagside på grunn av last som hadde forflyttet seg i det kraftige uværet. 12 besetningsmedlemmer ble reddet fra fartøyet med redningshelikopter, noen av dem måtte hoppe i sjøen.

Etter flere døgn drivende rundt på sjøen uten motorkraft klarte endelig Kystverket å få kontroll på skipet, og kunne slepe det til havn i Ålesund.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078