23948sdkhjf

Tapte ankesak og må ut med 302 millioner

I en børsmelding går det fram at Prosafe må betale mer enn 302 millioner kroner og saksomkostninger til verftet Westcon. Det har Gulating lagmannsrett bestemt.

Dermed snudde lagmannsretten fra tingrettens konklusjon i 2018. Saken har sin bakgrunn i om det var Prosafe eller Westcon som skulle betale for ombyggingen av riggen «Safe Scandinavia». Ombyggingskostnadene ble til slutt på 2,1 milliarder kroner – noe som var en milliard mer enn det partene var blitt enige om.

Prosafe er skuffet og lagmannsrettens kjennelse.

– Vi noterer oss den ekstremt skuffende og overraskende dommen fra Gulating lagmannsrett. Det er vanskelig å forstå hvordan to rettsinstanser kan komme til så komplett motsatte resultater, sier Jesper K. Andresen, administrerende direktør i Prosafe, i børsmeldingen.

Rettssaken sto om hvem av de to selskapene som skulle betale for ombyggingen av «Safe Scandinavia». Prislappen endte på 2,1 milliarder, omtrent 1 milliard mer enn partene ble enige om, skriver Finansavisen.

Ankeforhandlingene gikk sist høst, og nå foreligger altså dommen, som gir Westcon fullt medhold. I en kommentar til E24 sier adm. dir. i Westcon, Øystein Matre, at teamet hos dem har lagt svært mye arbeid for å få belyst saken grundigst mulig for lagmannsretten. Han sier at dommen viste det var riktig dommen fra tingretten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063