23948sdkhjf

Truck-selskap-ledere dømt

En styreleder og en daglig leder i to truckutleie-selskap er dømt til fengsel for utroskap og bedrageri.

Det er Varingen som skriver dette.

De to var henholdsvis styreleder og daglig leder i de konkursrammede truckutleieselskapene Fortuna Truckservice og Norsk Truckutleie i Nittedal kommune. Det er andre gang saken mot de to behandles i rettssystemet, og i første runde ble den daglige lederen frifunnet for beskyldningene om utroskap og bedrageri. Men aktoratet anket dommen, og nå ble han dømt til et og halvt års fengsel for «grovt uaktsomt bedrageri».

I lagmannsrettens dom går det imidlertid fram at det var styrelederen og eieren av de to truckselskapene som var hovedmannen bak den økonomiske kriminaliteten, som skal ha pågått over flere år. I tingretten ble han dømt til fire og et halvt års fengsel, og det var noe lagmannsretten fulgte opp nå, skriver Varingen.

Lagmannsretten slår imidlertid fast at det er styrelederen og eieren av nittedalsbedriftene som var hovedmannen i den økonomiske kriminaliteten som pågikk over flere år. Han anket dommen på fire og et halvt års fengsel, men det nyttet ikke: Lagmannsretten har kommet til samme konklusjon som tingretten.

Da saken var opp i tingretten klagde to på hverandre om hvem som var den skyldige, men nå er altså begge to dømt til fengsel.

De to skal ha solgt flere trucker som selskapene ikke eide. Det var leasingselskaper som leide truckene, og disse fikk eller hadde en fare på tap som tilsvarte kjøpesummen på om lag 21,8 millioner kroner. Styrelederen ble nå også dømt for grovt økonomisk utroskap for til sammen 18 millioner kroner. Den daglige lederen ble kun dømt for grovt uaktsomt bedrageri av 12 millioner kroner.

Saken synes nå endelig avgjort av rettssystemet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094