23948sdkhjf

Mindre skader på arbeidsbåten enn fryktet

Arbeidsbåten som falt av lasteskipet «Eemslift Hendrika» i høy sjø nylig, har bare fått mindre skader, og har klart seg bedre enn fryktet.

Det går fram av en pressemelding fra AQS, som eier arbeidsbåten «AQS Tor». Båten falt av det nederlandske lasteskipet som drev i sjøen utenfor Ålesund, og mistet arbeidsbåten. Også denne lå noen dager i sjøen før den ble fraktet til land.

– Det ser overraskende bra ut, med tanke på hva den stakkars grønne båten har vært igjennom, sier påtroppende skipper Svenn Magnus Steffensen i AQS i pressemeldingen. Han var sammen med prosjektleder Gørir Bjørvik Johansen i Moen Marin om bord i fartøyet torsdag og så på skadene.

AQS arbeidsbåt

MINDRE SKADER: "AQSTor" ligger til kai med mindre skader enn fryktet. FOTO: AQS

Det viser seg at de største skadene er på styrbord side. Der har skroget fått seg en skikkelig trøkk – mest sannsynlig da den ble kastet over bord og traff en kranbom. I tillegg er det også noen skader i hekken på babord side og at kranfundamentet har fått seg en trøkk. Videre har rekka blitt trykket inn, noe som har medført et hull i dekket, og det har dermed kommet inn noe sjøvann i hydraulikkrommet.

I løpet av fredagen skal dykkere gå under vannlinja for å se om det er flere skader der.

Daglig leder Ove Løfsnæs sier at videre planer for båten vil bli lagt i samarbeid mellom Moen, Gjensidige og AQS, på grunnlag av status om bord og formelle forhold som forsikring. Han roser alle som var involvert i bergingsoperasjonen.

TRYGT TIL KAI: Lasteskipet "Eemslift Hendrika" ligger nå trygt til kai i Ålesund. FOTO: KYSTVERKET

Torsdag ettermiddag kom også lasteskipet «Eemslift Hendrika» til Ålesund. Der skal skipet gjennom undersøkelser. Slepet gikk problemfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063