23948sdkhjf

Optime Subsea går i tospann med Halliburton

Samarbeidet medfører at de to aktørene skal levere subsea-systemer verden over.

Det går fram av en pressemelding fra selskapene onsdag ettermiddag.

I meldingen heter det at Optime Subsea og Halliburton har jobbet med planer om samarbeid i to år, og daglig leder i Optime Subsea, Jan-Fredrik Carlsen, kaller offentliggjøringen av samarbeidet «en fantastisk dag».

De to selskapene skal levere systemer som for det meste ekskluderer bruk av en navlestreng for dypvanns kompletteringer og brønnintervensjoner. Dette resulterer i langt mindre utstyr, redusert fotavtrykk på rigg og fører til mer effektive operasjoner med økt sikkerhet. Halliburton vil fremover inkludere Optimes innovative teknologier som en del av deres globale tjeneste portefølje, går det vider fram av pressemeldingen.

Carlsen sier at samarbeidet vil gjøre det enklere og mest kostnadseffektivt og at man vil spare tid på operasjoner og spare miljøet for CO2-utslipp. Samarbeidet vil primært angå det internasjonale markedet, noe som gjør at Notodden-selskapet kan få en ny mulighet til å markedsføre seg internasjonalt.

NYE MULIGHETER: Optime Subsea leverer produkter til subsea-, olje- og gass-næringene. Med nytt samarbeid åpner det opp for nye muligheter. FOTO: OPTIME SUBSEA

Optime Subsea ble etablert i Telemarksbyen for seks år siden innen subsea-, olje- og gass-næringene, og omsatte i fjor for 150 millioner kroner. Hovedkontoret ligger på Notodden, men selskapet har også et datterselskap i amerikanske Houston. Til sasmmen har bedriften 60 ansatte.

Optime Subsea regner med en brattere omsetningskurve med samarbeidet, og ser ikke bort ifra at det kan bli flere ansatte i selskapet – spesielt i USA.

Halliburton ble etablert i 1919 og er en av verdens største leverandører av produkter og tjenester til energiindustrien. Selskapet har 50.000 ansatte i mer enn 80 land.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Vår Energi inngår strategisk samarbeid med Halliburton
Akter Stord-mann løslatt etter politiaksjon
Liten nedgang i utslipp av klimagasser i 2022
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Kimek-sjef misfornøyd med tiltakspakken
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094