23948sdkhjf

190 Kongsberg-ledere fikk bonuser verd 88 millioner

Til tross for korona, ble 2020 et godt år for Kongsberg Gruppen – så godt at 190 ledere fikk bonuser på til sammen 88 millioner kroner.

Det går fram av Kongsberg Gruppens årsrapport, som Laagendalsposten har gått igjennom. Verdien på bonusutbetalingene for lederne lå 30 millioner kroner over enn i 2019, og lokalavisa har regnet ut at den gjennomsnittlige bonusen i fjor var på 463.000 kroner.

Konsernet har vedtekter der det går fram at ledere som gjør det godt over tid, skal ha en gjennomsnittlig resultatlønn på 20 til 30 prosent av grunnlønn. De nær 190 lederne blir målt etter fire parametre.

Sjefen sjøl, konsernsjef Geir Håøy, hadde i fjor mer enn fem millioner kroner i grunnlønn. Hans grunnlønn ble ikke økt i 2020 som følge av koronapandemien. Håøy har ifølge Laagendalsposten vært konsernsjef i seks år.

I sin årsrapport skriver styret om utfordringene som oppsto i forbindelse med covid-19. Kongsberg Gruppen tok mange grep, og dette gjorde at selskapet fikk en god drift i fjor. Kundene fikk som forventet, og lokalavisa skriver at konsernet hadde en rekordhøy ordrereserve da man gikk inn i 2021. Denne ordrereserven var på mer enn 30 milliarder kroner. Kongsberg Gruppens årsresultat ble på nesten tre milliarder kroner.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094