23948sdkhjf

SISTE: Lasteskipet kan kantre

Det er fare for at det nederlandske lasteskipet 60 nautiske mil utenfor Ålesund kan kantre. Alle de 12 som var om bord er reddet og bragt til land. Det var noen dramatiske minutter for de om bord i det nederlandske lastefartøyet, som mandag fikk hjelp fra Hovedredningssentralen.

Det var mandag formiddag at Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om at det nederlandske lasteskipet hadde fått trøbbel i den sterke vinden. Fartøyet var da 60 nautiske mil vest for Ålesund. I en dramatisk redningsaksjon ble først åtte av mannskapet på til sammen 12 bragt i sikkerhet med redningshelikopter.

VIDEO: Redningshelikopter fra Florø

Senere ble de resterende fire hentet opp av helikopter, og skipet ble satt på autopilot. Da hadde skipet fått en slagside på 30 grader fordi lasten om bord hadde forskjøvet seg i den kraftige vinden og store bølgene.

En person som var om bord på skipet måtte hoppe i sjøen, og denne personen er bragt til sykehus.

I natt mistet imidlertid lastefartøyet motorkraften, og skipet driver nå rundt i sjøen med stor slagside, melder NRK i morgentimene tirsdag.

Et fartøy fra Kystvakten er nå på vei til havaristen for å forsøke å løse situasjonen for å unngå kantring, som nå er en reell fare. Kystverket opplyser at det kan være fare for både drivstoff- og tungolje-utslipp dersom det nederlandske lasteskipet skulle kantre og synke.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109