23948sdkhjf

Stor usikkerhet for Bergen Engines etter stans av salget

Mens russiske TMH vil forfølge stans av salget av Bergen Engines, står eier Rolls-Royce fast på at de fortsatt vil selge Bergensbedriften.

Tirsdag opplyste justis- og beredskapsminister Monica Mæland at regjeringen vil stanse salget av Bergen Engines til russiske THM av sikkerhetsmessige hensyn. THM klargjorde at de vil forfølge stansingen av salget juridisk.

Bergensavisen (BA) skriver nå at eier av Bergensselskapet, Rolls-Royce, at det er uaktuelt for dem å beholde bedriften.

– Bergen Engines har en dyktig arbeidsstyrke og betydelige fremtidige kommersielle muligheter, men produksjon av middels hastighets gass- og dieselmotorer er ikke kjernen i vår langsiktige strategi, og vi har ikke til hensikt å beholde virksomheten, sier kommunikasjonsdirektør Christoph Ringwald i Rolls-Royce Power Systems AG til BA.

Rolls-Royce har eid Bergen Engines i mer enn 20 år, og Ringwald sier videre at stans av salget vil føre til stor usikkerhet blant de 650 ansatte i Bergensbedriften. Men det vil også føre til usikkerhet blant Bergen Engines øvrige ansatte verden over. Selskapet har totalt 900 ansatte på verdensbasis.

Ringwald sier viere at det britiske morselskapet vil gå i dialog med regjeringen for å finne alternative løsninger for Bergen Engines.

Også kommunikasjonssjef Merethe Fjeldstad hos Bergen Engines sier at stans av salget skaper usikkerhet blant de ansatte.

TV2 opplyser at det allerede er kommet nye interessante kjøpere, men at det vil ta litt tid før et eventuelt nytt salg blir en realitet. Inntil det skjer, eier altså Rolls-Royce fortsatt Bergen Engines.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079