23948sdkhjf

Stanset salget - vil ha Kongsberg inn på eiersiden i Bergen Engines

Det er NITO (Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon) som mener at Kongsberg Gruppen bør gå inn på eiersiden i Bergen Engines. Tirsdag opplyste justis- og beredskapsminister at salget stanses.

Det har blåst hardt rundt Bergensselskapet de siste ukene, etter at det ble kjent at eier Rolls-Royce ville selge selskapet til det russiskkontrollerte TMH. Dette selskapet skal ha nære bånd til russiske myndigheter, deriblant Vladimir Putin. Flere politikere har reagert på salget til det russiske selskapet, fordi Bergen Engines sitter på fagkompetanse for det norske forsvaret. Selskapet har blant annet levert motorer og deler til norske krigsskip.

Nå vil NITO at Kongsberg Gruppen skal gå inn på eiersiden i Bergen Engines i stedet for at det skal selges til russerne. Utspillet kom mandag gjennom E24, dagen før justis- og beredskapsminister Monica Mærland holdt en redegjørelse for Stortinget i saken i dag. Der kom det fram at Regjeringen stanser salget av Bergen Engines. 

– Vi må bevare kritisk infrastruktur og teknologi i Norge, heter det i en uttalelse fra NITO, som organiserer Bergen Engines-ansatte.

Bakgrunnen for forslaget er at Bergen Engines allerede har et nært samarbeid med Kongsberg Maritime.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172