23948sdkhjf

700 Aker Solutions-ansatte kan bli permitterte

Bakgrunnen for varselet om mulige permitteringer ved Aker Solutions fire verft er de strenge innreisereglene.

Ifølge E24 ble 3000 ansatte ved de fire verftene til Aker Solutions varslet om de mulige permitteringene torsdag. Permitteringene kan bli effektuert etter påske, skriver nettstedet.

Bakgrunnen for permitteringsvarselet er at utenlandske gjestearbeidere som sitter med spesialkompetanse til ulike prosjekter, ikke får komme inn i landet grunnet koronapandemien. Og dette vil kunne ramme de norske arbeiderne, skriver nettstedet.

De utenlandske arbeiderne faller nemlig ikke inn under unntaksbestemmelsene, og når ikke disse kommer tilbake og inn i Norge igjen etter påske, vil produksjonen ved verftene stanse opp. Og da vil de norske ansatte rammes av permitteringer.

Direktør Sturla Magnus i Aker Solutions sier at det kan dreie seg om 700 som kan bli permitterte. De jobber altså alle ved selskapets verft i Egersund, Sandnessjøen, Verdal og på Stord. Han sier til E24 at det er 3000 norske ansatte ved de fire verftene, 500 norske innleide og 1000 utenlandske innleide, samlet 4500.

Mange av de utelandske arbeiderne, de fleste er polakker, dro hjem da Norge stengte grensene i januar. Videre må de reise hjem nå til påske fordi de da vil ha jobbet så mye at de ikke kan jobbe mer ifølge gjeldende regler.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.13