23948sdkhjf

Nye ordrer sikrer sysselsetting for Benteler

2020 ble et tøft koronaår – også for bildelprodusenten Benteler. Men nye ordrer sikrer sysselsetting i lang tid framover for Raufoss-bedriften.

Til tross for at omsetningen gikk ned med 400 millioner kroner i fjor, kunne Raufoss-bedriften Benteler likevel notere seg for at resultatet ikke ble rødt. Nå ser bedriften positivt på framtiden, skriver Oppland Arbeiderblad (OA).

Daglig leder Roger Kyseth roser de ansatte, og sier det er deres fortjeneste at 2020 tross alt ble et relativt ok år for bildelprodusenten.

Nå kan Kyseth og de ansatte smile bredt over å ha sikret seg nye kontrakter til en verdi av mer enn åtte milliarder kroner. Og dette vil sikre sysselsettingen i lang tid framover.

– Disse ordrene kommer til å fylle fabrikken med aktivitet i mange år framover, og sikrer at de snaut 500 som jobber i produksjonen hos oss får nok å gjøre, sier Kyseth til OA.

Ordrene går over fem til sju år, og ordrene vil starte opp i løpet av de nærmeste årene. Dette vil sikre god jobbtilgang fram mot 2030.

I løpet de siste årene har Benteler spyttet betydelige midler inn i maskinparken -blant annet en stangpresse, flere CNC-maskiner og annen automatisering for til sammen nærmere 700 millioner kroner.

Benteler er som kjent en del av et større internasjonalt konsern, Kyeth ser investeringene som en tillitserklæring fra konsernet. Han legger til overfor OA at de blir ansatt som gode på det de driver med på Raufoss.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143