23948sdkhjf

Hydro Høyanger blir pilotprosjekt for resirkulering

Hydro utvikler metoder for å resirkulere aluminium direkte i produksjonen av primæraluminium ved de norske aluminiumverkene, noe som både vil ytterligere redusere det bransjeledende klimafotavtrykket fra primæraluminium og øke produksjonen ved bruk av skrap.

– Dette vil gjøre det mulig for oss å tilby våre mest klimabevisste kunder et nytt og enda bedre alternativ i deres innsats for mer bærekraftige løsninger, sier Sæter.

Lavkarbon sirkulæraluminium

Ettersom Hydros aluminiumproduksjon i Norge er basert på fornybar kraft, er det gjennomsnittlige CO2-fotavtrykket allerede kun 25 prosent av det globale gjennomsnittet og tilgjengelig for kunder gjennom merkevaren Hydro REDUXA  – sertifisert primæraluminium med lavt karbonfotavtrykk. Introduksjonen av forbrukerskrap i produksjonen av primæraluminium vil forbedre fotavtrykket ytterligere.

Hydro Ola Sæter

PRIMÆRPRODUKSJON: Ola Sæter er leder for Hydros primærproduksjon. FOTO: NILS VIBE-RHEYRMER/HYDRO

– I Norge har vi kompetansen, ferdighetene og den brede teknologiske forståelsen som er nødvendig for å være ledende innen vår globale industri, og for å drive frem utviklingen av sirkulære løsninger for den sirkulære økonomien og dermed kombinere lønnsomhet og bærekraft, sier Sæter.

Hydro produserer primæraluminium basert på fornybar kraft ved fem verk i Norge. Dette representerer en årlig kapasitet på rundt 1,2 millioner tonn av Hydros globale primærproduksjon på litt over 2 millioner tonn per år. Fra selskapets nettverk av resirkuleringsanlegg produserer Hydro allerede Hydro CIRCAL, som inneholder minimum 75 prosent resirkulert forbrukerskrap.

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Vår Energi inngår strategisk samarbeid med Halliburton
Akter Stord-mann løslatt etter politiaksjon
Liten nedgang i utslipp av klimagasser i 2022
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Kimek-sjef misfornøyd med tiltakspakken
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078