23948sdkhjf

340 millioners-kontrakt til Kongsberg

Kongsberg Maritime har vunnet en kontrakt verdt 40 millioner dollar – tilsvarende 338 millioner kroner - for leveranse av en omfattende, integrert teknologiløsning til et installasjonsfartøy for vindturbiner (WTIV) som skal bygges ved det amerikanske verftet Keppel AmFELS.

Skipet skal bygges for det amerikanske energiselskapet Dominion Energy, og er forventet levert fra verftet ved utgangen av 2023. Kongsberg Maritime skal levere en omfattende teknologiløsning til det nye installasjonsfartøyet som blir blant de største av denne typen. Det nye WTIV-fartøyet skal kunne transportere og installere flere sett av neste generasjons vindturbiner og fundamenter. Det blir det første skipet av sitt slag som bygges i henhold til kravene for fornybar, offshore energiproduksjon som er definert i USAs Jones Act.

Kongsberg Maritime skal levere en integrert løsning der bevegelseskontroll, fremdrift og dynamisk posisjonering sikrer best mulig drift under alle forhold. I tillegg skal selskapet levere fremdriftssystemet, en omfattende pakke med dekksmaskineri, elektro og automasjonssystem, så vel som utstyr for telekommunikasjon.

— Kongsberg Maritime bidrar med årelang erfaring og fremtidsrettet teknologi til konstruksjonen av det første amerikanske fartøyet godkjent i henhold til Jones Act, avgjørende for å ivareta vindsatsningens vekst i USA, sier Mark D. Mitchell, Dominion Energys senior visepresident for prosjektgjennomføring.

— Vi setter vår ære i å bistå med teknologisk ekspertise til alle sektorer av den maritime næringen, sier Egil Haugsdal, adm. direktør i Kongsberg Maritime.

– De skreddrydde løsningene vi kan levere til installasjonsfartøy av denne typen demonstrerer hvor stor vekt vi legger på miljøteknologi som bidrar til bærekraftig drift. Det er dessuten en glede å være en nøkkelleverandør til det første WTIV-fartøyet som bygges i henhold til Jones Act. Det viser at Kongsberg Maritime er godt posisjonert for denne type prosjekter i det amerikanske markedet, sier Haugsdal avslutningsvis.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094