23948sdkhjf

Tar ut eksplosjonsfarlig gass fra «Brim»

Hybridferja «Brim Explorer» var i sin tid en nyvinning innen framdriftsløsning for ferjer. I forrige uke oppsto det brann om bord på båten. Faren for eksplosjon er ennå ikke over.

Det var torsdag i forrige uke at det begynte å brenne om bord i båten «Brim Explorer» utenfor Vestfold. Den ble bragt inn til Tønsberg, hvor den har ligget til kai siden. Men siden dette er en hybridferje er det fortsatt fare for eksplosjon om bord. Senest natt til i dag har brannvesenet i Tønsberg arbeidet med å ta ut eksplosjonsfarlig gass fra hybridfartøyet. Ifølge NRK er gassene ikke farlige når de kommer ut av lukkede rom. Det er fortsatt en sikkerhetssone på 300 meter rundt skipet, som ligger til kai på Vallø i Vestfold-byen.

Redingsselskapet har for tiden et samarbeid med rederiet for "Brim Explorer». Fartøyet er kjent for sitt spesielle design i tillegg til den hybride framkomstteknologien. Selskapet hadde planer om svært mange arrangementer for barn langs hele norske-kysten framover. Til sammen 55 arrangementer, og halvparten av disse skulle finne sted på «Brim Explorer».

Brim brann

FJERNET GASS: Brannvesenet jobbet gjennom natten med å fjerne eksplosiv gass fra båten "Brim Explorer". FOTO: VESTFOLD INTERKOMMUNALE BRANNVESEN

Redingsselskapet er derfor usikker på hva som nå skjer med både båten og arrangementene. «Brim Explorer» har den siste tiden vært benyttet som skoleskip.

Bærekraft og miljø, sjøvett, sikkerhet og livredning, og framtidas skipsfart står på timeplanen når Redningsselskapet er på turne for å besøke skoleklasser. I 13 år har Redningsselskapet arrangert det de kaller «Forebyggende Seilas», et prosjekt som også får støtte fra Sjøfartsdirektoratet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109