23948sdkhjf

Nå kan du nominere stålpris-kandidater

Innen 15. april kan de sende inn forslag til kandidater som bør vinne Norsk Stålkonstruksjonspris og Norske Arkitektstudenters Stålpris for 2021.

Vinnerne blir offentliggjort på Norsk Ståldag, som går av stabelen 31. oktober i år.

Norsk Stålkonstruksjonspris ble første gang delt ut i 1991 og gikk til Stranden, Aker Brygge. Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner står bak priskonkurransen som holdes hvert annet år. Sist gang prisen ble delt ut var i 2017 og den gikk da til Bumerang bru og Jungelbru. «Vinnerne har holdt en meget høy standard, og prisen har derfor fått den nødvendige prestisje som er viktig for prisen og for stålmiljøet», heter det i en pressemelding fra Norsk Stålforbund. Tilsvarende stålkonstruksjonspriser finnes i de fleste europeiske land, og nasjonale vinnere deltar i en europeisk priskonkurranse. Prisen består av et diplom som tildeles byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og stålentreprenør.

Juryen består av representanter fra Norske Arkitekters Landsforbund (NAL), RIF - organisasjonen for rådgivere, Norsk Forening for Stålkonstruksjoner (NFS) og Den Norske Stålgruppen.

Det er åpent for alle å sende inn ett eller flere forslag til kandidater man har tro på kan hevde seg i konkurransen. Forslag til kandidat må være mottatt oss senest 15. april 2021.

Du kan lese mer om prisen og nominere ditt prosjekt HER

Norske Arkitektstudenters Stålpris 2021

Norske Arkitektstudenters Stålpris ble første gang delt ut i 2005 og gikk til Anders Espen Bærheim ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo for prosjektet "P(t)ower of the Rings". Sist gang i 2017, ble prisen tildelt Anders Haagaas Grinde for prosjektet "FISH, a land based salmon farm in Oslo".

Konkurransebidraget kan være laget av en enkeltstudent eller av en studentgruppe på inntil to personer. Konkurransebidraget kan være en semesteroppgave, et hovedprosjekt eller en annen type oppgave. Materialet skal være utarbeidet i løpet av de siste to år.

Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner står bak priskonkurransen som holdes hvert annet år. Også vinneren av denne prisen på Norsk Ståldag 31. oktober.

Prisvinneren vil få et diplom samt en sjekk på 20.000 kroner. Juryen består av en arkitekt, en rådgivende ingeniør, representanter for Den norske Stålgruppen og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner.

Frist for innlevering av arbeider er 15. april 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203